Retran®100 - 100% Post-Consumer Afvalverpakking

Gepubliceerd door Admin op 16th March, 2020

In 2019 is de wereldwijde berichtgeving in de pers en de aandacht van de overheid voor plastic afval aanzienlijk toegenomen. Met de invoering van een gedeeltelijk verbod op microbolletjes, plastic rietjes, roerstaafjes en wattenstaafjes en met het verbod op plastic voor eenmalig gebruik, bevestigd om te beginnen vanaf april 2022, is het tijd voor verpakkingsbedrijven & -merken om proactief oplossingen te leveren. 

De mythe dat plastic niet kan worden gerecycled of hergebruikt is iets wat we met passie willen stoppen - en met dat in gedachten zijn we verheugd te kunnen aankondigen dat deze blogpost het spannende nieuws behandelt dat we nu Retran®100-verpakkingen kunnen leveren die gemaakt zijn van 100% Post-Consumer Afval. 

Met een 100% gerecycleerde inhoud verslaat Retran®100 ook de nieuwe verpakkingsbelasting die in de begroting van maart 2020 werd aangekondigd voor alle plastic materialen met een gerecycleerde inhoud van minder dan 30% en is goedgekeurd door het European Food Standard Agency voor direct contact met voedsel.

Na het enorme succes van Retran®, dat 70% post-consumentenafval bevatte, heeft Bell Packaging samengewerkt met fabrikanten van grondstoffen om een nog hoger percentage post-consumentenafval in hun verpakkingen te bereiken. 

Dit nieuwe product is baanbrekend in de verpakkingswereld en bevat 100% gerecycled polymeer dat afkomstig is van huisvuil, d.w.z. plastic afval dat is weggegooid, ingezameld, gesorteerd en weer omgezet in materiaal dat weer gebruikt kan worden. 

Retran®100 is een milieuvriendelijk materiaal, dat toch een uitstekende presentatie levert, dit is met name belangrijk in de sectoren Food & Beverages, Personal Care, Stationary en de DIY/Housewares. 

De overstap van Retran® 70% gerecycled materiaal naar Retran®100 gemaakt van 100% recyclebaar afval was altijd een langetermijndoelstelling van Bell en is een uitstekende prestatie die een reeks nieuwe toepassingsgebieden voor onze verpakkingen in heel Europa zal openen. 

De wereldwijde pers en de overheden beseffen nu dat de druk om kunststofverpakkingen volledig te beëindigen niet noodzakelijkerwijs de beste manier is om de milieuverandering te benaderen. Verwarring over welke soorten materialen en kunststoffen schadelijk zijn voor het milieu kan mogelijk meer problemen veroorzaken.

Kunststofverpakkingen kunnen op een aantal manieren nuttig zijn, bijvoorbeeld door de producten vers te houden en zo verspilling te voorkomen, waarbij het gewicht van het plastic veel minder is dan dat van andere alternatieven, zoals glas, waardoor de ecologische voetafdruk wordt verkleind. 

Daarom is het van vitaal belang dat Bell Packaging als bedrijf innovatie blijft leveren in onze producten om ervoor te zorgen dat ze een verminderde, weinig of geen impact hebben op ons milieu, terwijl de kwaliteit nog steeds compromisloos is. 

Bell Packaging test momenteel het Retran®100-product met enkele van hun belangrijkste klanten en zodra we verdere feedback hebben ontvangen, zullen we het uitrollen naar de rest van ons klantenbestand.  

Als u meer informatie en monsters wilt, bezoek dan onze website www.bellpackaging.nl of neem contact op met het Bell kantoor op +44 (0)1582 459292.