Toegewijd aan het helpen beschermen van ons milieu

Bij de productie van verpakkingen moet meer dan ooit rekening worden gehouden met het milieu.

Onze industrie heeft verschillende initiatieven genomen om de impact van verpakkingen op het milieu te verbeteren en Bell Packaging is nog verder gegaan om het afval in de productie te verminderen en de recycling na gebruik te verhogen.

Als onderdeel van onze Wastepack-registratie kunnen alle verpakkingen die wij produceren voorzien zijn van de juiste materiaalcode voor recycling.

We onderzoeken ook voortdurend nieuwe materialen om aan de toekomstige milieueisen te voldoen.

Retran® en biologisch afbreekbare eindkappen

Bell Packaging kan nu hun exclusieve assortiment retailverpakkingen aanbieden in een gloednieuw materiaal dat tot 70% uit consumenten kunststofafval bestaat.

Met het gebruik van stortplaatsen als de traditionele methode voor het verwijderen van verpakkingen en volledig bewust van de negatieve druk op plastic, heeft Bell Packaging hard gewerkt aan de ontwikkeling van dit exclusieve materiaal om ons in staat te stellen Retran® producten te produceren.

Als onderdeel van Bell Packaging's voortdurende inzet voor het milieu, en in combinatie met ons nieuwe buisproduct Retran®, dat afval na consumptie bevat, zijn we blij te kunnen adviseren dat we nu biologisch afbreekbare spuitgietbare eindkappen kunnen leveren.

In de juiste omstandigheden zullen de eindkappen binnen een periode van 1-5 jaar biologisch afbreekbaar zijn en een deel van de organische componenten van de bodem worden, wat gunstig is in vergelijking met een traditionele plastic draagtas die tussen 20-80 jaar in beslag neemt.

Lees meer over Retran®

Lees meer over Biologisch afbreekbare eindkappen

 

 

Milieubeleid

Wij streven er voortdurend naar om negatieve effecten op het milieu te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de hoge normen die wij bereiken en die klanten met dit bedrijf associëren.

 

SEDEX

Bell Packaging is nu geregistreerd bij SEDEX, de Supplier Ethical Data Exchange onder Registratienummer S162114878333 - deze registratie stelt ons in staat om ethische gegevens te delen met onze wereldwijde toeleveringsketen en maakt het mogelijk om onze ethische prestaties voortdurend te verbeteren.

 

Materiaalsoorten die worden gebruikt bij de vervaardiging van Retran®, Jetbox® en vouwdozen

 
PET bevat 70% materiaal afkomstig uit consumentenafval
 
Solid Board Al het gebruikte karton is FSC geaccrediteerd
 
PP Een zachter gevoel dan PET